lundi 12 août 2019

طريقة جديدة لعمل المسقعة باللحمة المفرومة

المسقعة من الاكلات الشعبية المصرية وتتميز بانها قليلة التكلفة والمصاريف وهي وجبة غذائية متكاملة ومكوناتها الباذنجان واللحم المفروم و الطماطم والفلفل والبصل



طريقة جديدة لعمل المسقعة باللحمة


طريقة جديدة لعمل المسقعة باللحمة




المقادير :
  1. نصف كيلو لحم مفروم معصجه بالبصل والفلفل الاسود
  2. 2 حبه باذنجان
  3. 2 حبه البطاطس صوابع رفيعه متحمره
  4. 2حبه مبشوره و2 حبه مفرومه من الطماطم
  5. معلقه صغيره شطه
  6. معلقه صغيره الكمون
  7. معلقه صغيره ملح
  8. معلقه صغيره الفلفل الاسمر
  9. معلقه صغيره خل

طريقة التحضير:
  1. نسخن الزيت في اناء علي النار ،ونضع البصل والفلفل الحار حتي يصفر لونهم ثم نضع الحمه ونقلبها حتي يتغير لونها .
  2. نضع عصير الطماطم علي الخليط ونتركه ونضع الثوم ، الملح والفلفل الاسودوقلبي جيدا واتركيه حتي تتسبك الصلصه وينضج اللحم.
  3. اقلي حلقات الباذنجان والفلفل وصفيهم من الزيت جيدا.
  4. في صينيه متوسطه نضع ثلث خليط اللحم والصلصه وفوقها طبقة الباذنجان بعدها طبقه من الفلفل .
  5. ثم نضيف ثلث اخر من خليط اللحم والصلصه . ونضع طبقه اخري من الفلفل وفوقها طبقه من الباذنجان
  6. في الصينيه نضع الخليط وندخلها الفرن علي درجة حرارة متوسطه لمدة ربع ساعه .






via منتديات عالم الزين https://ift.tt/33wM9qM

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire