المسقعة من الاكلات الشعبية المصرية وتتميز بانها قليلة التكلفة والمصاريف وهي وجبة غذائية متكاملة ومكوناتها الباذنجان واللحم المفروم و الطماطم والفلفل والبصل


المقادير :
طريقة التحضير:


المقادير :
- نصف كيلو لحم مفروم معصجه بالبصل والفلفل الاسود
- 2 حبه باذنجان
- 2 حبه البطاطس صوابع رفيعه متحمره
- 2حبه مبشوره و2 حبه مفرومه من الطماطم
- معلقه صغيره شطه
- معلقه صغيره الكمون
- معلقه صغيره ملح
- معلقه صغيره الفلفل الاسمر
- معلقه صغيره خل
طريقة التحضير:
- نسخن الزيت في اناء علي النار ،ونضع البصل والفلفل الحار حتي يصفر لونهم ثم نضع الحمه ونقلبها حتي يتغير لونها .
- نضع عصير الطماطم علي الخليط ونتركه ونضع الثوم ، الملح والفلفل الاسودوقلبي جيدا واتركيه حتي تتسبك الصلصه وينضج اللحم.
- اقلي حلقات الباذنجان والفلفل وصفيهم من الزيت جيدا.
- في صينيه متوسطه نضع ثلث خليط اللحم والصلصه وفوقها طبقة الباذنجان بعدها طبقه من الفلفل .
- ثم نضيف ثلث اخر من خليط اللحم والصلصه . ونضع طبقه اخري من الفلفل وفوقها طبقه من الباذنجان
- في الصينيه نضع الخليط وندخلها الفرن علي درجة حرارة متوسطه لمدة ربع ساعه .
المصدر: منتديات عالم الزين
via منتديات عالم الزين https://ift.tt/33wM9qM
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire