طريقة عمل البسبوسة بالقشطة
البسبوسة بالقشطة من الحلويات الشرقية اللذيذة جربوها النهاردة ..
الوقت
- وقت التحضير : 15 دقيقة
- وقت الطهي : 20 دقيقة
- الوقت الكلى : 35 دقيقة
عدد الاشخاص
يمكنك تغيير عدد الاشخاص
المقادير
-
2 x عدد بيضة
-
2 x كوب (140 جرام) قشطة
-
1 x كوب (240 مللى) لبن كامل الدسم
-
1 x كوب (140 جرام) سميد
-
1 x معلقة صغيرة باكينج بودر
-
½ x كوب (140 جرام) سكر
-
½ x كوب (240 مللى) زيت ذرة
-
½ x معلقة صغيرة فانيليا
مقادير شربات السكر
-
1 x كوب (240 مللى) ماء
-
2 x كوب (140 جرام) سكر
-
2 x معلقة صغيرة ماء زهر
-
2 x معلقة صغيرة عصير ليمون
الخطوات
-
اول حاجة هنحضر الشربات و نتركة جانباً
-
فى حلة على النار هنضيف الماء والسكر ونقلبهم كويس لحد ما الماء يغلى ولمدة 10 دقائق.
-
لو ظهرت على سطح الماء أى رغوة هنشيلها بالمعلقة.
-
هنضيف عصير الليمون ونقلب كويس ويترك الخليط على النار حوالى 10 دقائق أو لحد ما الصوص يتقل وبعدين يرفع من على النار ويضاف ماء الزهر ويترك ليبرد
-
حمّي الفرن على حرارة مرتفعة.
-
ضعي البيضتين في وعاء الخلاط الكهربائي و بعدين ضيفي السميد والسكر والزيت والبايكنج باودر والفانيليا والحليب وعلبة من القشطة و أخلطي جيداً حتى تتجانس المكوّنات.
-
هني صينية زجاجية مقاسها 19*26 سم بالقليل من الزيت ثمّ أسكبي نصف كمية المزيج.
-
وزّعي العلبة المتبقية من القشطة ثمّ أضيفي باقي مزيج البسبوسة.
-
خفّفي حرارة الفرن ثمّ أدخلي الصينية إليه لحوالى 20 دقيقة مع مراقبتها حتى يتغيّر لونها.
-
خرجي الصينية من الفرن قطّعيها بحسب رغبتك ثمّ إسقيها بالشربات وقدّميها باردة على سفرتك.
المصدر: منتدى منتديات عالم الزين
via منتدى منتديات عالم الزين http://ift.tt/1PO6SJN
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire