lundi 27 avril 2015

بسبوسة شرح مقادير طريقة عمل بسبوسة بالقشطه

طريقة عمل بسبوسة بالقشطة ، طريقة عمل بسبوسة بالقشطة وجوز الهند ، طريقة عمل بسبوسة بالصور
بسبوسة مقادير طريقة بسبوسة بالقشطه
طريقة عمل البسبوسة بالقشطة
البسبوسة بالقشطة من الحلويات الشرقية اللذيذة جربوها النهاردة ..
الوقت
  • وقت التحضير : 15 دقيقة
  • وقت الطهي : 20 دقيقة
  • الوقت الكلى : 35 دقيقة
عدد الاشخاص
يمكنك تغيير عدد الاشخاص
المقادير
  • 2 x عدد بيضة
  • 2 x كوب (140 جرام) قشطة
  • 1 x كوب (240 مللى) لبن كامل الدسم
  • 1 x كوب (140 جرام) سميد
  • 1 x معلقة صغيرة باكينج بودر
  • ½ x كوب (140 جرام) سكر
  • ½ x كوب (240 مللى) زيت ذرة
  • ½ x معلقة صغيرة فانيليا
مقادير شربات السكر
  • 1 x كوب (240 مللى) ماء
  • 2 x كوب (140 جرام) سكر
  • 2 x معلقة صغيرة ماء زهر
  • 2 x معلقة صغيرة عصير ليمون
الخطوات
  • اول حاجة هنحضر الشربات و نتركة جانباً
  • فى حلة على النار هنضيف الماء والسكر ونقلبهم كويس لحد ما الماء يغلى ولمدة 10 دقائق.
  • لو ظهرت على سطح الماء أى رغوة هنشيلها بالمعلقة.
  • هنضيف عصير الليمون ونقلب كويس ويترك الخليط على النار حوالى 10 دقائق أو لحد ما الصوص يتقل وبعدين يرفع من على النار ويضاف ماء الزهر ويترك ليبرد
  • حمّي الفرن على حرارة مرتفعة.
  • ضعي البيضتين في وعاء الخلاط الكهربائي و بعدين ضيفي السميد والسكر والزيت والبايكنج باودر والفانيليا والحليب وعلبة من القشطة و أخلطي جيداً حتى تتجانس المكوّنات.
  • هني صينية زجاجية مقاسها 19*26 سم بالقليل من الزيت ثمّ أسكبي نصف كمية المزيج.
  • وزّعي العلبة المتبقية من القشطة ثمّ أضيفي باقي مزيج البسبوسة.
  • خفّفي حرارة الفرن ثمّ أدخلي الصينية إليه لحوالى 20 دقيقة مع مراقبتها حتى يتغيّر لونها.
  • خرجي الصينية من الفرن قطّعيها بحسب رغبتك ثمّ إسقيها بالشربات وقدّميها باردة على سفرتك.
طريقة عمل بسبوسة بالقشطة ، طريقة عمل بسبوسة بالقشطة وجوز الهند ، طريقة عمل بسبوسة بالصور






via منتدى منتديات عالم الزين http://ift.tt/1PO6SJN

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire