mardi 28 janvier 2014

كيفية عمل سمك مشوى , اكلات واسماك



كيفية عمل سمك مشوى , اكلات واسماك لكل عشاق الاسماك اقدم لكم طريقة عمل سمك مشوى بالزعفران تناسب صاحبات الريجيم لانه مشوى خالى من الكوليسترول وطبعا كلنا عارفين الفوائد العديدة للاسماك لتقوية الذاكرة والمناعة تابعى الوصفة وجربيه لعائلتك واتمنى يارب يعجبكم





كيفية عمل سمك مشوى , اكلات واسماك






كيفية مشوى اكلات واسماك




المكونات

1حبة سمك وزن 2 ك

بصل كرات كرفس ثوم 300جم

كمون فلفل ابيض كسبرة بابريكا جنزبيل 250 جم

زيت زيتون 200ملي

عصير ليمون 150 ملي

كسبرة خضراء وشبت 150 جم

فلفل احمر ورمي 100جم


طريقة العمل

نحضر السمكة وننظف البطن جيدا ثم نخلط المكونات السابقة في الخﻻط يتم تتبيل السمكة من الداخل والخارج ويجب ان تشق السمكة من الظهر بالسكينة حتي تتغلغل التتبيلة داخل السمكة تترك في الثﻻجة لليوم التالي أو ممكن تجهيزها من الصباح توضع في فرن 180 درج مئوية لمدة 25 دقيقة علي أنا يكون الفرن حار جدا

بعد ذلك نبدأ بتجهيز الصوص

المكونات

50جم بصل كرفس كرات ثوم

20 ملي زيت زيتون

250 ملي كريمة طبخ

10 ملي عصير ليوم

ملح وفلفل حسب الطلب

معلقة اوريجانوا

معلقة زعفران

طريقة العمل

نضع طاسة علي النار ونضع بها زيت الزيتون والبصل والكرفس والكرات والثوم ومعلقة اﻻوريجانوانضيف عصير ليمون والزعفران

ثم نضيف الكريمة والملح والفلفل

بعد استخراج السمكة من الفرن نقوم بازلة الجلد ثم نضعها علي طبق التقديم مع الخضار السوتية ونبدأ بوضع الصوص فوق السمكة بالكامل















;dtdm ulg sl; la,n < h;ghj ,hslh;







via منتدى منتديات عالم الزين http://ift.tt/1f9dFKV

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire