الطعمية هي من الاكلات الشعبية المصرية التي تقدم في الفطار ويقدم معها البطاطس و الفول والجبنة وكل المخللات التي تكون وجبة غذائية متكاملة
ندخل فى المقادير على طول
- لو كوبان فول يبقي بنفس الكوب كوب واحد حمص
بحطهم مع بعض وانقعهم فى ماء فى الثلاجة لمدة يومين وازود الماء ان احتاج
- ثوم كثير
- ملح حسب تذوقك
- بقدونس بكمية صغيرة حتى لا تخضر العجينة وتسود عند القلي
بفرمهم فى البروسيسور
يفضل يكون فرم خشن نوعا ما
التوابل اللى بضفها بعد فرم الطعمية فقط هذه
بيضة
وملح
وكسبرة جافه خشنة,
ومعلقة صغيرة سمسم
وبيكنج بودر
ومعلقة ماء صغيرة على البيكينج ليتفاعل
اخلطهم وأحمر الفلافل و ممكن تضعى السمسم على وجه الفلافل فقط لكن انا اختصرت الوقت
بطلعها تتصفى ضرورى بتكون مقرمشه من بره وطريه شويه بسيطه من الداخل راااااائعه
المصدر: منتديات عالم الزين
via منتديات عالم الزين https://ift.tt/2MJsiiZ
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire