الفراخ من الوجبات الاساسية والاكثر في كل بيت و بنحبها بكل الطرق كانت مشوية او مقلية او داخل اكلات ولان من اشهى الطرق الممكن تكليها و تعجبي بيها
جدا هي الطريقة المشوية ولكن داخل الكيس الحراري لانها تاخذ من التتبيلة والرائحة بدون تسربها ابدا بيكون مذاقها عالي و اليكم الطريقة سهلة و سريعة
في منتديات عالم الزين في قسم مطبخ عالم حواء - مطبخ منال العالم - طبخات - وصفات - مقادير طبخ
نقدم لكِ طريقة عمل الفراخ الروستو فى الكيس الحرارى بخطوات بسيطة يمكنك تنفيذها فى منزلك بسهولة، جربيها؛
المكونات
فرخة نظيفة
بصل مفروم
ثمرة طماطم مبشورة
فلفل رومى مفروم
ملعقة مستردة
ملعقة زبادى
ملح
فلفل أسود
بهارات
جوزة الطيب
زعتر
روزمارى
عصير ليمونة
خل
ملعقتان كبيرتان من الدقيق
كيس حرارى متوسط الحجم
طريقة التحضير
1-قومى بغسل الفراخ جيدًا حتى تتاكدين من نظافتها.
2-قومى بفرم البصل والفلفل الرومى مع نصف كوب من الماء.
3-احضري وعاء عميق، وضعى فيه البصل المفروم وضيفى له جميع المكونات السابقة عدا الدقيق، وامزجيهم جيدًا حتى تتجانس المكونات، ولا تنسى بشر الطماطم.
4-احضرى الفرخة وقومى بحشوها من أسفل الجلد، بداية من الرقبة حتى تتأكدين من حشوها بشكل كامل، ثم قومى بوضع التتبيلة من داخل الفرخة أيضًا.
5-احضرى الكيس الحرارى، وقومى بوضع ملعقتان الدقيق فيه ثم رجيه حتى تبطنيه جيدًا، وتخلصى من الدقيق الزائد.
6-اشعلى الفرن على درجة حرارة 190 درجة مئوية.
7-ضعى الفرخة فى الكيس الحرارى، ثم اغلقيه باستخدام التعليمات الموجودة على الغلاف الخارجى له.
8-يمكنك إضافة شرائح البطاطس والكوسة والجزر والفلفل الرومى مع قدر من التتبيلة السابقة إن رغبتى فى ذلك، وفى هذه الحالة يوضعوا بعد الفراخ ثم تغلقين الكيس.
9-احضرى صاج أو صينية واسعة، وضعى الكيس فيها بشرط ألا يكون خارج عنها، وضعيها فى الفرن لمدة 45 دقيق وتابعى نضجها من خلال اللون.
10-تقدم الفراخ الروستو مع بطاطس محمرة وسلطة طحينة أو سلطة زبادى وثومية، كما يمكنك تقديمها مع الأرز الأبيض.
المكوّنات
فرخة مغسولة
معلقة كبيرة زبادي
لمونتين
معلقتين كبار خل
ملح
بشر اتنين بصلة
معلقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة صغيرة بهارات فراخ
رشة فلفل اسود
0.25 كوب زيت زيتون
الخطوات
يتم عصر بشر البصل ونأخذ ماء البصل ويوضع كل المكونات وتقليبها معا في طبق
بشرح الفرخة بالسكينة عشان التتبيلة تدخل فيها
بغطيها باكلمها بالتتبيلة وتفل البصل يوضع في داخل الفراخ وتوضع داخل الكيس الحراري ويغلق وتدخل الفرن لتمام النضج
جدا هي الطريقة المشوية ولكن داخل الكيس الحراري لانها تاخذ من التتبيلة والرائحة بدون تسربها ابدا بيكون مذاقها عالي و اليكم الطريقة سهلة و سريعة
في منتديات عالم الزين في قسم مطبخ عالم حواء - مطبخ منال العالم - طبخات - وصفات - مقادير طبخ
نقدم لكِ طريقة عمل الفراخ الروستو فى الكيس الحرارى بخطوات بسيطة يمكنك تنفيذها فى منزلك بسهولة، جربيها؛
المكونات
فرخة نظيفة
بصل مفروم
ثمرة طماطم مبشورة
فلفل رومى مفروم
ملعقة مستردة
ملعقة زبادى
ملح
فلفل أسود
بهارات
جوزة الطيب
زعتر
روزمارى
عصير ليمونة
خل
ملعقتان كبيرتان من الدقيق
كيس حرارى متوسط الحجم
طريقة التحضير
1-قومى بغسل الفراخ جيدًا حتى تتاكدين من نظافتها.
2-قومى بفرم البصل والفلفل الرومى مع نصف كوب من الماء.
3-احضري وعاء عميق، وضعى فيه البصل المفروم وضيفى له جميع المكونات السابقة عدا الدقيق، وامزجيهم جيدًا حتى تتجانس المكونات، ولا تنسى بشر الطماطم.
4-احضرى الفرخة وقومى بحشوها من أسفل الجلد، بداية من الرقبة حتى تتأكدين من حشوها بشكل كامل، ثم قومى بوضع التتبيلة من داخل الفرخة أيضًا.
5-احضرى الكيس الحرارى، وقومى بوضع ملعقتان الدقيق فيه ثم رجيه حتى تبطنيه جيدًا، وتخلصى من الدقيق الزائد.
6-اشعلى الفرن على درجة حرارة 190 درجة مئوية.
7-ضعى الفرخة فى الكيس الحرارى، ثم اغلقيه باستخدام التعليمات الموجودة على الغلاف الخارجى له.
8-يمكنك إضافة شرائح البطاطس والكوسة والجزر والفلفل الرومى مع قدر من التتبيلة السابقة إن رغبتى فى ذلك، وفى هذه الحالة يوضعوا بعد الفراخ ثم تغلقين الكيس.
9-احضرى صاج أو صينية واسعة، وضعى الكيس فيها بشرط ألا يكون خارج عنها، وضعيها فى الفرن لمدة 45 دقيق وتابعى نضجها من خلال اللون.
10-تقدم الفراخ الروستو مع بطاطس محمرة وسلطة طحينة أو سلطة زبادى وثومية، كما يمكنك تقديمها مع الأرز الأبيض.
المكوّنات
فرخة مغسولة
معلقة كبيرة زبادي
لمونتين
معلقتين كبار خل
ملح
بشر اتنين بصلة
معلقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة صغيرة بهارات فراخ
رشة فلفل اسود
0.25 كوب زيت زيتون
الخطوات
يتم عصر بشر البصل ونأخذ ماء البصل ويوضع كل المكونات وتقليبها معا في طبق
بشرح الفرخة بالسكينة عشان التتبيلة تدخل فيها
بغطيها باكلمها بالتتبيلة وتفل البصل يوضع في داخل الفراخ وتوضع داخل الكيس الحراري ويغلق وتدخل الفرن لتمام النضج
المصدر: منتديات عالم الزين
via منتديات عالم الزين https://ift.tt/2NGmoPi
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire